Gymnema Sylvestre, 300 mg, 90 kapsula

Gymnema Sylvestre, 300 mg, 90 kapsula

Gymnema je biljka s potentnim antidijabetskim sposobnostima

VN:F [1.9.22_1171]
Ukupna ocjena: 0.0/5

Preporuka s ciljem:

Glavni sastojak:

Cijena: 198,00 kn

Cijena: 198,00 kn

 
Količina
Loading Ažuriranje košarice ...
Količina
 • Gymnema Sylvestre, 300 mg

  Način uzimanja:
  2 kapsule jednom dnevno, uz obrok

  Poništava želju za uzimanjem slatkog!
  Gymnema je biljka s potentnim antidijabetskim sposobnostima. Također koristi se u kontroli pretilosti. Posjeduje antidijabetska i protuupalna svojstva. U ustima poništava slatki okus. Poznata od davnina kao Ajurvedski pripravak u borbi protiv dijabetesa, svoju potvrdu nalazi i u novim istraživanjima koja ukazuju na efikasnost kod pretilosti1 zbog sposobnosti da odgodi apsorpciju glukoze u krvi. Molekularna struktura gymneme slična je strukturi molekule glukoze pa tako popunjava receptore okusa, sprečava aktivaciju molekula šećera prisutnih u hrani i poništava želju za uzimanjem slatkog. Slično, njene molekule popunjavaju apsorptivne dijelove crijeva i sprečavaju apsorpciju šećera što rezultira njegovom nižom razinom u krvi.

  Kod pretilosti i dijabetesa
  Iako je poznato kako je gotovo 80% osoba s dijabetesom pretilo, mehanizam povezanosti pretilosti i dijabetesa na molekularnoj razini nije potpuno objašnjen. Posljednja otkrića u tom smislu vezana su uz izolaciju hormona rezistina koji proizvode masne stanice (naziv je kovanica riječi rezistentan i inzulin). Energija spremljena u mastima transportira se u formi masnih kiselina kroz cijeli organizam uz prisustvo rezistina što dovodi do stvaranja postepene rezistencije na inzulin. Prisutnost hormona utječe na djelovanje inzulina i uzrokuje intoleranciju na glukozu ili šećer u krvi. Upravo taj novo otkriveni hormon mogao bi biti poveznica pretilosti i dijabetesa. Iz navedenih istraživanja proizlazi činjenica kako bi gimnemična kiselina mogla biti od pomoći za obje bolesti.

  Snizuje razinu šećera u krvi
  Gymnema može stimulirati gušteraču da proizvodi inzulin kod osoba s dijabetesom tipa 2. Također, gymnema poboljšava sposobnost inzulina da snizi šećer u krvi podjednako kod dijabetesa tipa 1 i 2. Preliminarna studija na osobama s dijabetesom tipa 2 i 800 mg gymneme uzimane tijekom tri mjeseca rezultirala je poboljšanjem stanja i redukciji potrebe za medikamentima. Gymnema nije supstitut uzimanju inzulina, ali može doprinijeti potrebi za smanjenom količinom.2,3,4 Natrol® Gymnema Sylvestre je standardizirani 5:1 ekstrakt biljke i sadrži 24% gimnemične kiseline. Pululan prah može osnažiti djelovanje gimneme.

  Ovaj proizvod ne sadrži:
  kvasac, pšenicu, kukuruz, mlijeko, soju, gluten, umjetne boje i arome, šećer, škrob ili prezervative.

  Način čuvanja:
  Na tamnom i hladnom mjestu van dohvata djece!

  Sastav

  Sastav

 • Zanima te nešto o ovom proizvodu (Gymnema Sylvestre, 300 mg, 90 kapsula) što nije napisano ovdje?

  Pitaj Mislava.